Programma

9u30      Ontvangst
10u00    Keynote
11u        Inspirerende Persoonlijke Verhalen van kunsteducatieve docenten
12u30    Lunch
14u        Eerste Sessie: Kies 1 sessie uit 5 verschillende workshops en EHBF*-sessies
15u30    Koffiebreak
15u45    Tweede Sessie: Kies 1 sessie uit 5 verschillende workshops en EHBF*-sessies
17u15    Gezamenlijk aperitief

*Eerste Hulp bij het Freelancen

 

PERSOONLIJKE VERHALEN

Schuif aan bij enkele anciens uit alle hoeken van het kunsteducatieve veld, luister naar hun grootste successen of hun grootste fails en raak geïnspireerd door hun unieke ervaringen als freelancer.

10 tafels, 10 verhalen.

Meer info volgt

 

WORKSHOPS

Proef van verfrissende methodieken tijdens uitdagende workshops waarbij “masters” uit verschillende disciplines je aan den lijve laten ondervinden wat hun praktijk inhoudt. Achteraf is er steeds een moment voorzien om de workshop naar je eigen discipline te vertalen.

WORKSHOP KRISTOF VAN GESTEL

Kristof Van Gestel is kunstenaar en lesgever/onderzoeker aan KASK/School of Arts HoGent. Voor Kristof is het maken van kunst een methode om de wereld en de verschillende relaties die we daarmee als individu aangaan, te verkennen en te ‘bewonen’. Hij is de oprichter van het platform ‘Knowing by Doing’, van waaruit hij participatieve en ervaringsgerichte kunstprojecten en workshops opzet voor het publiek.Van Gestel maakte tentoonstellingen en projecten bij o.a. De Appel (Amsterdam), MDD (Deurle), S.M.A.K. (Gent) en is (stichtend) lid van de collectieve onderzoeksgroep ‘Performing Objects’.
www.kristofvangestel.be

 

WORKSHOP STEFAN PERCEVAL

Stefan Perceval is de artistieke leider van HETGEVOLG. Deze sociaal-artistieke theaterwerkplaats in de Kempen brengt kwetsbare mensen bij elkaar rond thema’s die dicht op hun vel zitten, vanuit het rotsvaste geloof dat in iedere mens een kunstenaar huist en in iedere kunstenaar een mens. Deze visie is de basis van al het werk van Stefan: curieus zijn naar wat er in de mensen zit. Naar de mensen kijken, écht durven kijken en van hun verhaal vertrekken.
www.hetgevolg.be

 

WORKSHOP SEPPE BAEYENS

Seppe Baeyens startte als jonge danser bij fABULEUS om later opgepikt te worden als performer bij o.a. Kopergietery, Kabinet k, Productiehuis Brabant, Ontroerend Goed en Miet Warlop. Sinds het begin van zijn carrière als kunstenaar is intergenerationeel werken voor Seppe een noodzakelijke voorwaarde om dans tot in zijn meest menselijke en kwetsbare vorm te tonen. Tornar (2015) en INVITED (2018), zijn grootschalige dans-voorstellingen, creëerde hij samen met professionele en niet-professionele dansers tijdens een lang proces van workshops en ontmoetingen in Sint-Jans-Molenbeek.

 

EHBF-SESSIES

Ga te rade bij onze adviseurs tijdens praktische en to the point EHBF*-sessies en krijg rechttoe-rechtaan to the point zakelijk advies voorgeschoteld.
*Eerste Hulp Bij het Freelancen.

STATUTEN EN VERGOEDINGEN (i.s.m. Cultuurloket)

Hoe kan ik me eerlijk laten vergoeden? Hoe bereik ik een evenwicht tussen mijn samenwerkingen en mijn carrière?
Alle basisinformatie omtrent sociale, fiscale en zakelijke kwesties van kunsteducatieve freelancers krachtig gebundeld in één infosessie!

 

HOE ZET BRENG IK MIJN PRAKTIJK IN BEELD?

‘Show don’t tell’ luidt het gekende motto in marketingland. Maar hoe breng je je praktijk nu het best in beeld? En welke kanalen spreek je aan om jezelf als kunsteducator in de spotlights te zetten? Vicky Bogaert is fotografe, grafisch vormgeefster en schrijfster van de Phonetograaf, een boek over smartphonefotografie. Ze weet als geen ander verschillende media te combineren om haar studio extra in de verf te zetten.